Saturday, 19 April 2008

Keahlian Kelab Bowling Kastam Putrajaya

Ramai yang datang bertanya kepada saya tentang Kelab Bowling Kastam Putrajaya. Apakah keistimewaan atau faedah menjadi ahli Kelab. Lantas saya menjawab, banyak faedah yang akan anda perolehi sekiranya anda aktif dalam semua aktiviti yang dianjurkan. Sebagai contohnya, minggu lepas telah diadakan satu sesi latihan di mana saya telah memberi tunjuk ajar tentang teknik-teknik bermain bowling dengan betul. Disamping itu juga telah diedarkan nota-nota panduan kepada pemain-pemain. Pada kebiasaannya apabila seseorang yang mengambil jurulatih bertauliah untuk belajar, seseorang itu terpaksa membayar sehingga RM50 untuk satu sesi (2 Jam). Tetapi ahli-ahli Kelab telah menikmati kemudahan ini dengan percuma dan hanya membayar yuran sebanyak RM20 sahaja untuk yuran permainan.

Banyak lagi aktiviti-aktiviti akan dianjurkan seperti Klinik bersama personaliti sukan bowling. Salah seorang personaliti yang menjadi pilihan adalah Ratu Bowling Negara iaitu Shalin Zulkifli. Shalin telah pun dimaklumkan berhubung dengan hasrat ini, cuma waktu yang sesuai perlu di atur kerana beliau mempunyai jadual kejohanan antarabangsa yang agak padat pada tahun ini. Di samping itu ahli-ahli juga berpeluang untuk mengikuti beberapa siri perlawanan persahabatan bersama agensi kerajaan yang lain.

Alhamdullilah setakat ini jumlah yang telah mendaftar adalah di luar jangkaan. Ianya sebagai satu petanda buat Jawatankuasa untuk bekerja keras bagi memenuhi hasrat ahli-ahli. Saya yakin barisan Jawatankuasa yang ada mampu untuk memikul tanggungjawab ini. Jawatankuasa perlu bergerak dengan pantas untuk memenuhi kehendak ahli-ahli.

No comments: