Thursday, 28 August 2008

Kuala Lumpur Terbaik di Semenanjung

Pasukan Kuala Lumpur telah dinobatkan sebagai pasukan terbaik di Semenanjung Malaysia oleh pihak penganjur Sportexcel-Milo-NSC-MTBC Tenpin Bowling Sirkit Remaja Kebangsaan 2008 di majlis makan malam yang diadakan di penginapan rasmi Hotel Grand Continental, Kuantan. Pihak penganjur juga turut menyampaikan sijil penyertaan kepada setiap peserta GP Final dan juga anugerah kepada juara untuk semua kategori. Amirrul Afif dan Nur Diana telah menjuarai bagi kategori Boys Open dan Girls Open.

Sebaik saja selesai jamuan makan malam, saya bersama Dzulkarnain telah mengadakan pertemuan dengan kesemua pemain Kuala Lumpur. Saya telah meminta pemain agar menilai kembali persembahan mereka pada hari ini dan janganlah bersikap sambil lewa. Mereka telah bertungkus lumus di 8 pusingan sirkit untuk layak ke GP Final dan janganlah perjuangan selama ini disia-siakan. Tunjukkan semangat berjuang yang tinggi kerana perlawanan di blok kedua esok amat penting bagi memastikan tempat ke peringkat suku akhir pada hari sabtu nanti.

Sudah pasti setiap pasukan akan berjuang habis-habisan untuk memastikan mereka tidak ketinggalan. Setiap pemain harus mengatur strategi bagaimana untuk menangani lane yang sukar serta membuat keputusan yang cepat dan tepat.

Pagi esok tepat jam 9.30 am, akan berlangsungnya blok ke-2 kategori Girls Graded dan Boys Open dan pemain akan bermain 6 game yang menjadikannya keseluruhan 12 game untuk kedua-dua blok.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: