Wednesday, 22 October 2008

Juara buat Kali Ketiga
Alex Liew mencatatkan kemenangan kali ketiga di 6th Indonesia International Bowling Championship, Senayan, Jakarta. Beliau menewaskan Ryan Lalisang dari Indonesia. Beliau pernah menjadi juara pada tahun 2005 dan 2006. Beliau dan Adrian merupakan peserta Malaysia yang layak keperingkat suku akhir (6 pemain teratas) setelah berakhirnya acara Master's. Kejayaan di dorong oleh semangat yang tinggi serta telah menunjukkan permainan yang konsisten hingga ke akhir perlawanan. Kemenangan tersebut membolehkan beliau meraih hadiah kemenangan 100,000.00 juta rupiah (RM35,800). Acara wanita pula menyaksikan peserta tunggal Zandra Aziela kecundang seterusnya gagal untuk melayakkan diri ke peringkat separuh akhir. Juara wanita dimenangi oleh Sharon Limansantoso dari Indonesia dengan mennewaskan pemain Korea Kim Eun Jung.

Acara penyampaian hadiah untuk semua kategori telah diadakan sebaik sahaja selesai perlawanan akhir. Pihak penganjur telah memberi penghormatan kepada saya untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang bagi acara Mens Graded. Pada keseluruhan selaku Pengurus Pasukan, saya amat berpuashati setelah 6 hari bersama pemain dan mereka telah banyak memberi kerjasama di sepanjang tempoh berada di Jakarta. Terima kasih juga kepada jurulatih Holloway Cheah yang banyak membantu saya serta pasukan dalam menguruskan beberapa perkara seperti pengginapan dan sebagainya.

Tahniah juga kepada pihak penganjur yang telah mengurus kejohanan dengan lancar dan tepat pada waktu. Pengangkutan yang di sediakan juga bergerak lancar dan semua permintaan dari pasukan Malaysia telah dipenuhi. Kerjasama ini akan diteruskan apabila mereka datang ke Malaysia untuk menyertai Malaysia International Open pada Mac 2009 nanti. Terima kasih kepada Sheany dan David Sitorus selaku urusetia kejohanan. Terima kasih juga kepada sopir-sopir yang membawa pemain-pemain bagi memastikan mereka selamat tiba di venue.

Pasukan Malaysia selamat pulang ke tanahair malam tadi dengan menaiki pesawat MH 720.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: