Thursday, 30 October 2008

Siti Safiyah Mendahului Senarai

Pemain Elit Wanita Negara, Siti Safiyah mendahului senarai untuk pusingan kelayakan bagi kategori Women's Open di Terbuka Antarabangsa Chinese Taipei kelmarin. Beliau berjaya mencatatkan keputusan 914 jatuhan pin dengan purata 228.5 bagi 4 game. Keputusan ini adalah yang terbaik jika dibandingkan dengan catatan yang beliau lakukan di Jakarta pada minggu lepas. Zandra Aziela pula yang berjaya ke pusingan akhir di Indonesia International Open minggu lepas berada di tangga ke-2 dengan 885 jatuhan pin. Seorang lagi pemain elit, Zatil Iman pula berada di tempat ke-6 dengan 861 jatuhan pin. Sharon Koh selaku penyandang juara pula secara otomatik layak ke peringkat Women's Masters yang akan berlangsung pada hari Sabtu ini. Pemain-pemain lain masih lagi mempunyai masa dan peluang sehingga hari jumaat untuk melayakkan diri ke peringkat Master's.

Kategori lelaki pula menyaksikan Pemain Skuad pelapis negara Nur Aiman mendahului senarai dengan 1014 jatuhan pin dengan purata 253.5. Beliau merupakan satu-satunya pemain yang membuat catatan melebihi paras 1000 jatuhan pin. Juara Terbuka Indonesia, Alex Liew pula berada di tangga ke-5 dengan 885 jatuhan pin manakala Daniel Lim pula berada di tangga ke-8 dengan mencatatkan 868 jatuhan pin. seorang lagi pemain elit Mohd Noer Said pula berada ditempat ke-12. Penyandang juara Zulmazran Zulkifli tidak menyertai kejohanan pada tahun ini kerana beliau akan menyertai 44th Qubica AMF Bowling World Cup yang berlangsung di Mexico pada 7 November 2008. Kedudukan mungkin akan berubah sekiranya ada pemain lain yang melakukan catatan yang terbaik. Harapan adalah untuk melihat satu lagi kejuaraan dimiliki oleh pemain negara. Semoga semangat harimau malaysia menerpa di wilayah Kaohsiung.

Mohd Hisham Mohd Nor.


1 comment:

Anonymous said...

aku tak kenal boling...tp penah main boling 2 kali aja...mlm td aku tgok berita...siapakah gerangan siti safiyah ini...wlupn aku tak kenal dia atau tapi aku yakin ada sesuatu pada diri dia...keep it up siti then to hisham also...up...up...up..on the air...