Sunday, 21 December 2008

36th Penang Pesta International Open

Zulmazran dan Sharon Koh masing-masing menjuarai kategori Lelaki dan Wanita pada Pesta Penang International Championship yang berakhir semalam. Zulmazran membawa pulang hadiah sebanyak RM10,000.00 manakala Sharon Koh mengutip sebanyak RM8,000.00. Ini merupakan kejuaraan antarabangsa yang kedua buat Zul pada tahun ini selepas menjuarai Terbuka Malaysia pada awal tahun ini. Zul dan Sharon pernah memenangi kejohanan antarabangsa bersama pada tahun lepas iaitu di kejohanan Terbuka Antarabangsa Taiwan.

Syabas buat Persatuan Tenpin Bowling Pulau Pinang yang telah menganjurkan kejohanan ini dengan jayanya dan telah menganjurkan secara konsisten sejak 36 tahun yang lalu. Pulau Pinang merupakan negeri yang telah melahirkan bakat-bakat dalam bowling seperti Aaron Kong, Adrian Ang, Esther Cheah dan lain-lain lagi.

Bagi Sharon Koh, ini merupakan kejayaan kedua setelah beliau berjaya menjadi juara Chinese Taipei International Open pada bulan Oktober yang lalu. Cabaran beliau masih belum selesai dan terpaksa pulang ke Kuala Lumpur untuk menghadapi saingan di 9th Milo International Junior All-Stars yang berlangsung pada 19 hingga 28 Disember di Megalanes, Sunway Pyramid.

Mohd Hisham Mohd Nor.


No comments: