Sunday, 21 December 2008

9th Milo International Junior All-Stars

Kejohanan 9th Milo International Junior All-Stars yang berlangsung pada 19 hingga 28 Disember dijangka akan menarik minat ramai pemain-pemain dari luar negara termasuk Jasmine Yeong-Nathan dari Singapura yang telah menjuarai AMF World Cup pada bulan lalu. Kejohanan ini menawarkan hadiah yang lumayan di mana Johan bagi ketegori terbuka lelaki akan membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM30,000.00. Kategori terbuka wanita pula hadiah wang tunai RM17,000.00 akan menanti selaku johan kejohanan.

Kejohanan ini telah di ilhamkan oleh Holloway Cheah, Ketua Jurulatih pasukan negara pada tahun 2000 lagi. Sambutan yang diterima adalah sungguh menggalakan dan mendapat perhatian syarikat Nestle selaku pembekal minuman Milo untuk terus menaja kejohanan ini.

Pasukan Kuala Lumpur tidak ketinggalan untuk menghantar wakil ke kejohanan ini dan pemilihan telah diadakan minggu lalu. Kategori bawah 15 tahun dan bawah 12 tahun juga dipertandingkan dan ianya memberi peluang pemain di peringkat akar umbi untuk bertanding serta mendapat pendedahan diperingkat antarabangsa.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: