Sunday, 7 December 2008

Fun Bowling

Pada Jumaat yang lalu saya telah mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa KBKPj yang ke-5 untuk tahun ini dan beberapa perkara atau agenda telah dibincang secara serius bagi menggerakkan aktiviti Kelab yang berjalan agak perlahan sejak kebelakangan ini. Acara Monthly Medal akan diadakan pada pertengahan bulan Januari 2009 manakala sesi latihan mingguan akan digantikan dengan program baru yang dinamakan Fun Bowling. Hasil perbincangan bersama jawatankuasa, maklumat yang diterima dari ahli-ahli lebih cenderung untuk bermain secara pertandingan . Sesi latihan mingguan yan diperkenalkan dahulu adalah lebih serius ke arah membentuk pemain agar bermain dengan teknik permainan yang betul dan sambutan yang diterima adalah sederhana berbanding dianjurkan Monthly Medal yang mendapat sambutan hampir 2/3 dari jumlah ahli yang mendaftar. Oleh itu Jawatankuasa membuat keputusan agar dimansuhkan sesi latihan mingguan dan digantikan dengan program baru Fun Bowling.

Fun Bowling mempunyai format yang menarik apabila pemain yang membuat 2 strike berturut (double strike) akan di beri hadiah. Begitu juga dengan balingan spare dimana pemain akan diberikan hadiah apabila berjaya membuat spare tiga kali berturut-turut. Secara tidak langsung format ini akan memberi semangat kepada pemain untuk bermain dengan lebih baik. Tunjuk ajar kepada pemain akan turut diberikan dalam program tersebut.

Turut dibincangkan ialah Projek Hayunan Jakarta Bandung 2009 yang mana ianya akan mengikut jadual. Tarikh akhir pendaftaran kepada ahli yang berminat adalah pada 31 Disember 2008. Perlawanan persahabatan bersama pejabat pajak Indonesia akan diuruskan bagi memeriahkan lagi projek ini.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: