Tuesday, 30 December 2008

Selamat Pengantin Baru Shalin dan Azidi

Malam tadi saya telah meluangkan masa untuk menghadiri majlis persandingan Shalin & Azidi yang diadakan di Dewan Sebaguna, Menara TM, Pantai Bahru. Majlis bermula pada jam 8.45 malam dan para hadirin serta keluarga telah mula membanjiri perkarangan Dewan seawal jam 7.45 malam lagi. Tema pakaian adalah warna putih dan rata-ratanya para hadirin yang hadir telah memberi sokongan dengan mengenakan pakaian serba putih pada majlis malam tersebut. Antara tetamu yang hadir adalah Dato' Zolkples Embong, Pengarah Majlis Sukan Negara, Dato' Wira Mazlan, mantan Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara dan beberapa tetamu dari luar negara.

Majlis bermula tepat jam 8.45pm dan Zainal Abidin Rawop selaku pengacara majlis mengumumkan ketibaan pengantin disusuli dengan Salawat. Beberapa pemain Elit serta skuad gemilang turut hadir memeriahkan majlis persandingan Shalin dan Azidi.

Saya mendoakan kebahagian kepada kedua-dua pasangan yang saya kenali secara rapat ketika sama-sama berada di Sukan Asia, Doha pada tahun 2006. Semoga mereka dimurahkan rezeki, dikurniakan zuriat yang soleh hingga ke anak cucu.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: