Wednesday, 31 December 2008

Selamat Tahun Baru 2009

Menjelang tengah malam ini, kita akan menyambut tahun baru 2009. Hanya tinggal 2 jam dan beberapa minit ketika blog ini di tulis kita akan menjejaki tahun 2009. Satu harapan serta azam yang baru diburu sementara azam 2008 yang tidak tercapai perlu diteruskan agar ianya tercapai. Kepada rakan-rakan serta anak-anak buah dalam sukan bowling, jadikan tahun 2009 ini satu semangat serta tanamkan keazaman yang tinggi untuk mencapai kejayaan. Kegagalan yang lalu perlu dijadikan iktibar serta pengajaran dan fikirkan bagaimana untuk mengatasi kegagalan yang lalu agar ia tidak berulang di tahun baru ini.

Bagi yang telah mengecapi kejayaan atau mencapai sasaran, tingkatkan lagi usaha-usaha untuk terus berjaya sehingga mencapai tahap kegemilangan. Jangan biarkan prestasi yang merundum itu berterusan setiap tahun sehingga tiada pencapaian. Renungilah kesilapan yang lalu serta perbaiki dengan segera agar tahun 2009 ini membawa kejayaan. Setiap tahun kita berazam atau menanam keazaman namun jika ia tidak membawa perubahan pada setiap tahun maka tidak ada gunanya menanam keazaman.

Justeru itu, jadikanlah tahun 2009 sebagai tahun yang terbaik dan jangan biarkan ia berlalu sia-sia tanpa sebarang pencapaian.

Saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru kepada semua rakan-rakan yang berada di seantero dunia dan semoga azam baru 2009 akan membawa kebahagiaan dan kesejahteraan.

Mohd Hisham Mohd Nor.

2 comments:

che-mie said...

selamat tahun baru

semoga lebih cemerlang gemilang dan terbilang

Anonymous said...

Selamat tahun baru boss. Semoga akan lebih berjaya dalam kerjaya dan boling tanah air.