Saturday, 13 December 2008

Sesi Pemilihan Remaja Kebangsaan

Kongres Tenpin Bowling Malaysia akan mengadakan sesi pemilihan pemain untuk mewakili skuad Remaja Kebangsaan 2009(National Youth). Sesi pemilihan akan diadakan sebanyak 8 pusingan iaitu sebanyak 48 games kesemuanya. Empat pusingan pertama akan diadakan pada 29 Disember dan 30Disember di Megalanes, Sunway Pyramid dan baki 4 pusingan lagi akan diadakan pada 31 Disember dan 1 Januari 2009 di Megalanes, Endah Parade. Kelayakan untuk terpilih adalah purata jatuhan pin sebanyak 185 untuk wanita dan 195 untuk lelaki.

Banyak faedah yang akan dinikmati oleh pemain sekiranya terpilih mewakili skuad Remaja Kebangsaan diantaranya ialah kemudakan latihan selama 5 hari seminggu dibawah kendalian jurulatih kebangsaan, Pakaian sukan, Peralatan Sukan, Elaun, serta menyertai negara kejohanan antarabangsa (terpilih).

Beberapa pemain telahpun diserapkan ke skuad remaja kebangsaan berdasarkan kepada pencapaian pemain untuk tahun 2009. Diantaranya Muhd Amsyar dan Cheryl Cheong selaku Johan GP Final 2008 dan beberapa pemain lagi. Diharap lebih ramai pemain Kuala Lumpur akan mencuba nasib pada pemilihan kali ini.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: