Monday, 15 December 2008

Terlepas lagi

Pasukan Malaysia yang memerlukan pingat emas kedua, gagal sekali lagi apabila pasangan campuran Muhd Zaim dan Zatil Iman hanya mampu meraih pingat gangsa semalam. Pasangan Shafiq dan Shakirah pula menduduki tempat yang ke 6. Pasangan dari Singapura memenangi pingat emas dan perak melalui Kristel Oh dan Jamie Liew serta Geraldine Ng dan Lionel Lim. emas.

Singapura mendahului senarai pingat bagi acara tenpin bowling dengan 3 emas dan 1 perak, diikuti Malaysia dengan 1 emas 2 perak dan 4 gangsa. Tempat ketiga pula adalah Thailand dengan 1 emas 2 perak dan 1 gangsa.

Esok acara Men's and Women's Trio akan bermula. Pasukan Malaysia masih lagi menaruh harapan untuk mengutip pingat emas. Mereka akan bermain 2 blok dalam 2 keadaan lorong yang berbeza iaitu Long Oil dan Short oil. Pasukan harus mengutip pingat emas bagi kedua-dua acara ini kerana akan dapat memberi semangat kepada pemain untuk acara yang seterusnya. Disamping itu untuk membantu pasukan negara mencapai sasaran pingat seperti yang di impikan oleh Chef-de-mission.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: