Friday, 16 January 2009

Puteri Bowling Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur


Tahniah buat Cheryl Cheong Pui Yee yang telah berjaya mendapat pingat emas bagi acara Women's All-Event dengan menewaskan Siti Safiyah dari Selangor. Kejayaan ini amat bermakna buat diri beliau dan merupakan hadiah tahun baru 2009. Ianya permulaan yang baik buat beliau untuk terus mengharungi cabaran 2009 serta memburu beberapa kejuaraan pada tahun ini. Saya secara peribadi amat berbangga dengan pencapaian konsisten beliau sejak bulan Mei tahun yang lalu apabila memenangi pingat emas bagi kategori all-event di Kejohanan Sukan Malaysia (SUKMA) di Terengganu. Kejayaan beliau diteruskan apabila menjuarai kategori Girl's Open di peringkat akhir Junior All-Star di Kuantan, Pahang pada bulan Ogos 2008.

Saya mengenali beliau apabila menjadi Pengurus untuk pasukan Kuala Lumpur pada kejohanan Sukan Wanita yang pertama pada tahun 2005 dan pada ketika itu beliau baru berusia 14 tahun atau di tingkatan 2. Beliau telah menunjukkan kematangan dan berjaya mengawal diri terutama dari aspek psikologi ketika bertanding.

Pada tahun ini juga beliau telah diserapkan ke dalam pasukan Remaja Kebangsaan dan berlatih dibawah bimbingan jurulatih remaja kebangsaan, Saudara Allan Chia. Harapan saya adalah untuk melihat beliau pergi lebih jauh dan memburu sebanyak kejuaraan yang mungkin untuk tahun 2009 ini.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: