Sunday, 29 March 2009

Unit Sukan Prestasi Tinggi Wilayah Persekutuan

Baru-baru ini, Majlis Sukan Wilayah Persekutuan (MSWP) telah pun meluluskan peruntukan untuk menambah program latihan tenpin bowling seramai 12 orang untuk kategori A dan AA. Tapisan untuk memilih pemain sedang dilakukan dan beberapa nama telah pun dikemukakan kepada MSWP untuk kelulusan. Insyaallah sekiranya tiada halangan, pemain-pemain ini akan memulakan latihan pada 2 April ini (Khamis) dan venue bagi sesi latihan adalah di Megalanes Kuala Lumpur, Endah Parade, Sri Petaling.

Sesi latihan ini akan dikendalikan oleh saya sendiri dan modul untuk sesi latihan berada pada fasa terakhir untuk disiapkan. Pada kali ini saya akan lebih menumpukan pada kemahiran pemain dan juga ketahanan mental bagi memastikan pemain bersedia menghadapi sebarang cabaran. Kebanyakkan pemain pada kali ini adalah gandingan pemain baru dan lama dan purata umur pemain adalah diantara 11 hingga 15 tahun.

Sebelum ini program latihan Unit Sukan Prestasi Tinggi Majlis Sukan Negara telahpun memulakan latihan pada bulan Mac dan seramai 38 orang pemain telah terpilih masing-masing kategori AA dan AAA. Bagi katgori AA, pemain dibimbing oleh Saudara Y.K. Choo manakala AAA dibimbing oleh Dzulkarnain Sapian.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: