Wednesday, 6 May 2009

Sukan Wilayah Persekutuan Ke-2

Kementerian Wilayah Persekutuan bersama Majlis Sukan Wilayah Persekutuan akan menganjurkan Sukan Wilayah Persekutuan ke-2 (SWiP) pada bulan Jun ini. Sukan ini di adakan setiap 2 tahun sekali dan kali pertama dianjurkan pada tahun 2007. Tujuan serta matlamat sukan ini diadakan adalah untuk memberi pendedahan kepada pemain-pemain di Wilayah Persekutuan untuk bertanding di dalam satu kejohanan yang besar dimana lebih daripada 20 acara akan dipertandingkan. Ianya juga menggabungkan 3 wilayah iaitu Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya. Disamping itu juga ia dapat mengeratkan silaturrahim di kalangan pemain di Wilayah Persekutuan.

Acara Tenpin Bowling tidak ketinggalan di dalam sukan ini dan ianya akan berlangsung pada 10 - 13 Jun 2009. Sebanyak 18 pasukan akan mengambil bahagian iaitu pemain Kuala Lumpur yang kini mewakili Remaja Kebangsaan, Program USPTN MSN, Program Pembangunan USPTN MSWP, Megalanes Junior dan pasukan dari Labuan.

Program yang saya kendalikan iaitu Program Pembangunan USPTN MSWP akan menghantar 2 pasukan lelaki dan 2 pasukan wanita. Saya berharap sukan ini nanti akan berjalan dengan penuh semangat kesukanan dan prestasi yang ditunjukkan pemain adalah lebih baik dari Sukan Wilayah yang lalu serta pemain dapat memecahkan beberapa rekod kejohanan.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: