Wednesday, 10 June 2009

Tahniah buat Yap Sai Mun dan Ian Tan

Saya mengucapkan tahniah dan syabas buat Yap Sai Mun dan Ian Tan diatas kejayaan mereka mendapat pingat perak dalam acara beregu di Sukan Wilayah Persekutuan. Sesungguhnya ia amat bermakna buat diri saya kerana pemain ini telah menunjukkan mereka mampu menumbangkan jaguh-jaguh Wilayah Persekutuan yang lain.

Saya amat terharu dengan kejayaan ini kerana ia merupakan kejayaan buat semua yang berada dalam program di bawah kendalian saya. Mereka turun sebagai underdog dan berjaya berada di podium.

Kejayaan ini adalah hasil dari kerjasama ibu-bapa, pemain dan jurulatih. Tanpa kerjasama dari ketiga-tiga pihak ini, kejayaan tidak dapat dikecapi. Dengan tidak mengamalkan 'favouritism' atau pilih kasih adalah kunci kejayaan pemain. Ibarat satu keluarga besar, adik dan abang serta kakak, mereka ini bekerjasama di dalam satu pasukan.

Syabas dan teruskan usaha kerana perjuangan masih belum selesai. Saya amat terkilan kerana tidak bersama mereka kerana ada tugasan penting yang perlu dilaksanakan. Insyaallah saya akan mengikuti perkembangan mereka.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: