Tuesday, 21 July 2009

Syabas Skuad Bolasepak Malaysia

Saya mengucapkan tahniah kepada skuad bolasepak kebangsaan atas kecemerlangan ketika menentang Kelab terkemuka dunia Manchester United. Walaupun tewas 3-2 pada perlawanan pertama dan 2-0 di perlawanan ketiga, ianya tetap membanggakan anak-anak buah Raja Gopal yang berhempas pulas mendapatkan gol.

Gol pertama Malaysia jaringan Amri Yahyah pada minit ke-45 separuh masa pertama di perlawanan pertama cukup membuktikan para pemain negara mampu bermain cemerlang apabila melawan pasukan-pasukan besar dunia. Saya sendiri amat terpegun melihat gol yang di hasilkan oleh Amri dan ianya menggambarkan pemain kita mampu menghasil gol-gol yang bertaraf dunia.

Kekuatan bahagian serangan perlu dipertajamakan kerana ianya merupakan kelemahan yang sudah lama tidak dipulihkan. Finishing di bahagian serangan begitu ketara sekali dan ianya perlu diberi perhatian yang segera.

Saya juga berharap agar skuad kebangsaan ini dapat diuji dengan pasukan-pasukan besar Asia seperti Korea Selatan dan Jepun. Syabas sekali lagi kepada skuad bolasepak negara dibawah bimbingan K. Raja Gopal.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: