Thursday, 6 August 2009

KBKPj Friendly Match Tour 2009


KBKPj telah mengadakan lawatan ke Terengganu serta mengadakan perlawanan persahabatan dengan pasukan PKN Terengganu pada 2 Ogos yang lalu. Perlawanan persahabatan tersebut telah diadakan di KT Bowl, Astaka Shopping Centre, Kuala Terengganu.

Seramai 40 orang pemain dari kedua-dua pasukan menyertai pertandingan tersebut dan ianya merupakan perlawanan persahabatan yang pertama buat KBKPj dan aktiviti diluar Wilayah Persekutuan yang pertama.

Selain dari aktiviti bowling, pemain turut mengadakan lawatan serta menjadi tetamu Taman Tamadun Islam, Pulau Duyung. Mereka telah diberi taklimat oleh Pengurus Besar TTI sendiri serta diberi layan istimewa.

Pemain-pemain sempat menikmati Keropok lekor goreng dan rebus serta minum petang di Losong sebelum meneruskan acara pertandingan Karoeke pada waktu malam. Acara karoeke telah diadakan di pejabat kastam dan hadiah-hadiah ditaja oleh PKN sendiri.

Dihari terakhir lawatan para pemain mengambil kesempatan untuk membeli belah di Pasar Payang, Kuala Terengganu sebelum meneruskan perjalanan pulang ke Putrajaya. Saya sungguh bersyukur kerana projek yang telah lama dirancang telah berjalan dengan lancar dan jayanya. Ini memberi semangat kepada seluruh Jawatankuasa untuk bekerja dengan lebih gigih untuk merancang serta melaksanakan aktiviti-aktiviti yang akan datang.

Kelmarin, saya telah mempengerusi mesyuarat Jawatankuasa KBKPj dan beberapa tindakan proaktif telah diambil untuk menggerakkan aktiviti sebelum ramadhan menjelang tiba. Aktiviti sesi latihan kelab akan diadakan pada 10 Ogos dan perlawanan persahabatan dengan KBKWPKL akan diadakan pada 19 Ogos di IOI Mall, Puchong.

Jawatankuasa juga telah memutuskan untuk mengadakan beberapa aktiviti mega selepas Hari Raya nanti dan ianya akan diumumkan pada bulan Oktober nanti. Beberapa perlawanan persahabatan juga turut diatur bagi merancakkan aktiviti-aktiviti kelab.

Terima kasih kepada semua ahli-ahli yang telah banyak memberi sokongan padu kepada Kelab dan saya berharap agar sokongan yang berterusan ini akan menjadikan KBKPj terus maju dalam menaikkan imej bowling jabatan.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: