Saturday, 28 November 2009

Sharon Olahragawati Wilayah Persekutuan 2008

25112009(001)

25112009033

Setinggi-tinggi tahniah buat Sharon Koh diatas kejayaan beliau dinobatkan Olahragawati Wilayah Persekutuan 2008. Majlis anugerah sukan Wilayah Persekutuan 2008 telah berlangsung pada 25 November 2009 yang lalu bertempat di De’ Seri Hendon Puspanitapuri, Putrajaya.

Selain Sharon yang juga merupakan pemain elit negara, Shafiq Ridhwan A. Malik turut dicalonkan bagi anugerah olahragawan Wilayah Persekutuan. Namun Melvin Chua dari sukan renang telah meraih anugerah Olahragawan Wilayah Persekutuan.

Wakil dari tenpin bowling yang turut menerima pencalonan adalah Steven Teng untuk kategori Pegawai Sukan Terbaik dan Dzulkarnian Sapian untuk kategori Jurulatih Terbaik. Namun kedua-duanya tewas kepada Thiagu a/l Ponniyah (karate-Do) untuk Pegawai Sukan Terbaik dan Junaidi bin Bakir (Memanah) bagi Jurulatih terbaik.

Saya sungguh berbangga kerana anugerah ini baru tahun kedua diperkenalkan dan pasukan tenpin bowling berjaya merebut satu tempat bagi anugerah yang dipertandingkan. Untuk rekod tahun lalu Y.Bhg. Tan Sri Mohamed Noor bin Abdul Rahim, Presiden Tenpin Bowling Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur telah berjaya meraih anugerah Tokoh Sukan 2007.

Insyaallah tenpin bowling akan cuba mencalonkan pemain-pemain yang berpotensi dan berjaya mengharumkan nama Wilayah Persekutuan.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: