Monday, 9 November 2009

Sukar dikekang

Walau apapun, saya mengucapkan tahniah kepada pasukan Bowling JKDM ke Sukan Kewangan kerana menduduki tempat kedua di kejohanan bowling Pesta Sukan Kewangan yang berlangsung di ARL Powerbowl, Alamanda.

Pasukan JKDM  dibawah pimpinan Saudara Nadzri Che Ani sekali lagi gagal mengekang penguasaan KWSP yang rata-rata dibarisi pemain-pemain yang berpengalaman seperti Rosli Malek, Amir, Yusri dan beberapa pemain yang aktif dalam sukan tenpin bowling sejak tahun 2000 lagi.

Pada satu ketika LHDN merupakan saingan buat KWSP dan dua pasukan ini sering berentap merebut tempat pertama. Namun apa yang dilihat, pasukan LHDN agak merudum sejak kebelakangan ini dan mungkin disebabkan ketandusan pemain-pemain senior di dalam pasukan mereka.

Namun begitu, tempat kedua adalah merupakan pencapaian yang terbaik dan sewaktu saya memimpin pasukan pada tahun 2002, JKDM mendapat tempat kedua dibelakang KWSP dengan perbezaan hanya 50 pin. Apa pun cuba lagi ditahun hadapan, moga-moga mendapat kejuaraan sulung buat JKDM.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: