Tuesday, 8 December 2009

Golf Jelajah PGA

Saya tertarik dengan berita Malaysia akan menganjurkan serta diberi kepercayaan untuk menjadi tuanrumah Kejohanan Golf Klasik Asia Pasifik dimana ianya salah satu pertandingan dalam kalender golf jelajah PGA.

Agak sekian lama saya tertanya-tanya, mengapa Malaysia tidak pernah menganjurkan kejohanan PGA seperti yang sering ditayang secara langsung melalui GOLF Channel. Kini segala pertanyaan tersebut terjawab apabila Malaysia bakal menganjurkannya serta bakal menghimpunkan 40 pemain terbaik dunia. Kejohanan akan di adakan di The Mines Resort & Golf Club Seri Kembangan.

Besar kemungkinan kita akan dapat menyaksikan kemunculan pemain nombor satu dunia Tiger Wood beraksi di Kuala Lumpur. Itu pun sekiranya ada pihak-pihak yang ingin menaja yuran penampilan (appearance fee). Walaubagaimanapun saya berharap agar kejohanan ini akan dapat memasarkan Malaysia di mata dunia apabila berjuta-juta peminat diseluruh dunia menyaksikannya.

Difahamkan kejohanan ini merupakan paling lumayan di Asia Tenggara dan sudah pasti ianya akan menjadi tarikan kepada pemain-pemain golf professional.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: