Friday, 18 December 2009

Meneruskan Cabaran Malaysia

Zul Step 1

Hanya Zulmazran yang meneruskan cabaran ke Final Step 1 yang berlangsung pada jam 3 petang ini(8.00 malam waktu Malaysia). Zulmazran menduduki tempat ke-28, daripada 42 pemain yang layak ke pusingan yang berikutnya.

Pemain-pemain yang lain seperti Aaron Kong, Alex Liew, Daniel Lim dan Syafiq Ridhwan masing-masing tersungkur di peringkat awal. Aaron Kong menduduki tempat ke-43, Syafiq 61, Alex Liew 70 dan Daniel Lim 75.

Zulmazran perlu berada di kelompok 8 pemain terbaik pada peringkat ini untuk beliau meneruskan cabaran seterus di Final Step 2 pada malam nanti.

Group

Pemain-pemain yang gagal untuk masuk dikelompok 42 pemain terbaik pada malam tadi diberi peluang untuk mencuba nasib pada satu lagi pusingan yang dinamakan Desperado Squad. Mereka bermain hanya 1 game dengan yuran sebanyak Euro50 (RM260.00) Empat pemain teratas untuk Desperado squad akan layak masuk dalam kelompok 42 pemain.

Alex Liew, Daniel Lim dan Aaron Kong turut mencuba nasib mereka dalam Desperado Squad ini tetapi malangnya gagal untuk menempatkan diri.

Harapan saya, Zulmazran selaku wakil tunggal negara mampu melakukan kejutan buat negara serta meninggalkan kenangan manis atau penutup tirai 2009.

Mohd Hisham Mohd Nor.

Doha, Qatar.

No comments: