Sunday, 14 February 2010

Sang pepatung …

IMG_8541

IMG_8571

IMG_8681

Saya tertarik melihat hiasan di Centre Court, Midvalley Megamall bersempena dengan Sambutan Tahun Baru Cina. Kelihatan seolah-olah sang pepatung berterbangan di sekitar Centre Court serta dihiasi menara purba cina abad ke 16.

Saya tertanya-tanya juga, mengapa pepatung dipaparkan dan tidak kelihatan sang harimau sebagai hiasan simbolik tahun harimau pada tahun ini. Jawapannya mungkin ada pada pengurusan Midvalley atau pembaca blog ini yang telah ke Midvalley mungkin dapat memberi jawapan atau kesimpulannya.

Turut mengamit perhatian pengunjung adalah persembahan akrobatik guangxi yang dipersembahkan kepada pengunjung. Aksi-aksi yang cukup merbahaya ini telah memukau perhatian pengunjung ke Midvalley pada siang tadi.

Saya turut teruja dengan persembahan tersebut kerana mereka melakukan aksi tersebut dengan penuh konsentrasi serta mendapat tepukan yang gemuruh dari pengunjung-pengunjung. Semangat 1 Malaysia menjadi teras kepada persembahan tersebut apabila semua bangsa menyaksikan persembahan tersebut.

Semoga tahun harimau ini membawa kemakmuran kepada kita semua rakyat di Malaysia ini.

Mohd Hisham Mohd Nor.

No comments: