Tuesday, 13 April 2010

Syabas Negeri Sembilan

Tahniah kepada skuad Negeri Sembilan kerana sekali lagi mengegarkan Stadium Nasional Bukit Jalil dengan menjuarai TM Piala FA pada malam Ahad kelmarin dengan menumbangkan Kedah 5-5 dalam penentuan melalui sepakan penalti setelah kedudukan kekal 1-1 sehingga tamat permainan . Skuad bimbingan Wan Jamak Wan Hassan ternyata bersemangat untuk memastikan kejayaan Negeri Sembilan. Tidak keterlaluan jika ada penyokong fanatik yang mengatakan Negeri Sembilan kuasa baru bolasepak tempatan.

Saya amat tertarik dengan sokongan yang diberikan oleh Presiden Persatuan Bolasepak Negeri Sembilan iaitu Datuk Seri Mohamad Hasan yang juga Menteri Besar Negeri Sembilan dalam memastikan kejayaan skuad tersebut. Tidak dinafikan bahawa sokongan orang nombor satu dalam negeri amat diperlukan terutamanya aspek yang membabitkan kewangan dan bajet sesebuah pasukan. Difahamkan Persatuan Bolasepak Negeri Sembilan adalah merupakan persatuan yang cekap serta efisien dalam pengurusan kewangan sehingga tidak menimbulkan masalah kepada pemain-pemain dari segi bayaran gaji tertunggak dan sebagainya.

Misi seterusnya adalah untuk mengejar Liga Super dan Piala Malaysia dan harapan adalah untuk melihat Negeri Sembilan sebagai sebuah pasukan yang disegani seperti Selangor. Saya akan mengikuti perkembangan skuad Negeri Sembilan pada aksi-aksi yang berikutnya. Insyaallah.

Mohd Hisham Mohd Nor.

2 comments:

RaYzeef said...

Syabas NS...hoben jang hoben

Helmy Anuar said...

salam,
eleh n9 nasib baik,,menang kurang bergaya seperti mana perlawanan n9 vs kelantan dulu