Sunday, 13 June 2010

Emas pertama dari tenpin bowling oleh Najwa

Sekalung tahniah kepada Nur Najwa kerana berjaya merangkul emas pertama untuk tenpin bowling Wilayah Persekutuan apabila memenangi acara Girls Single pada hari pertama cabaran tenpin bowling di Sukma ke XIII di Melaka kelmarin.

Bukan setakat merangkul emas, malah beliau berjaya melakukan balingan sempurna atau perfect game 300 pada game keempat serta melakarkan rekod baru sukma dalam tenpin bowling. Beliau juga telah memecahkan rekod jatuhan pin keseluruhan tertinggi iaitu 1499 jatuhan pin sekaligus meleburkan rekod yang dipegang oleh Sharon Chai dari Johor dengan jatuhan pin 1315 yang dibuat pada tahun 2000 di Pulau Pinang.

Tahniah juga buat Hee Kar Yen kerana mendapat pingat perak dengan jatuhan pin keseluruhan sebanyak 1430. Pada hari ini acara begeru lelaki dan wanita berlangsung dan gandingan Syimir dan Yusof sekadar mendapat pingat perak dibelakang pemain Sarawak, Chong Jun Foo dan Bong Khiow yang meraih pingat emas.

Kedudukan pingat Wilayah Persekutuan untuk tenpin Bowling setakat catatan ini dibuat adalah 1 emas dan 2 perak. Saya masih menanti keputusan beregu wanita yang sedang berlangsung ketika ini.

Mohd Hisham Mohd Nor.

Melaka.

No comments: