Saturday, 12 June 2010

Perjuangan Bermula…

Saya ingin mengucapkan Selamat Berjuang kepada semua pemain tenpin bowling Wilayah Persekutuan yang akan beraksi pada temasya Sukma ke-XIII di Melaka.

Kejohanan berlangsung di Mallaca International Bowling Centre(MIBC), venue yang menyediakan 52 lorong dan merupakan yang terbesar di Malaysia. Sandaran kepada pemain yang berpengalaman seperti Radin Nur Najwa, Hee Kar Yen dan Cheryl Cheong. Pemenang pingat emas individu lelaki pada Sukma di Terengganu, Yusof Abd. Rauf mempunyai peluang yang cerah untuk mengekalkan kejuaraan.

Saya berharap pemain dapat bermain dengan tenang kerana suasana temasya Sukma ini berbeza dengan kejohanan yang lain seperti Sirkit Remaja Kebangsaan dan sebagainya. Pemain perlu memberi tumpuan yang konsisten untuk mencapai kejayaan.

Insyaallah saya akan berada di venue pada hari ahad ini bagi menyaksikan pemain-pemain beraksi dalam acara doubles. Perlawanan pertama esok adalah perseorangan lelaki dan wanita. Saya akan membuat catatan sepanjang berada di Melaka selama 3 hari nanti serta melawat ke beberapa venue sukan yang lain.

Mohd Hisham Mohd Nor .

No comments: