Friday, 19 November 2010

Sandaran buat Trio

Salam sejahtera kepada semua rakan-rakan blogger dan lebih dari seminggu saya tidak membuat catatan pada blog ini. Kecederaan di bahu kanan memaksa saya untuk menghadkan dari melakukan pergerakan tangan dan setelah mendapat rawatan, alhamdullilah ianya semakin beransur pulih. Keadaan ini juga memaksa saya berehat panjang dari bersukan terutamanya bermain golf. Kesakitan yang yang alami adalah merupakan kesakitan lama yang mungkin kesan dari aktiviti bermain bowling satu ketika dulu.

Namun begitu, saya tetap melihat dan mengikuti perkembangan Sukan Asia ke-16 di Ghuangzhao. Hari ini acara trio lelaki dan wanita. Syabas dan tahniah buat Alex dan Adrian yang berjaya memunggut pingat emas bagi acara beregu pada hari Rabu yang lalu. Skuad tenpin bowling negara masih lagi ‘kekeringan’ emas dan perjalanan telah berada di pertengahan. Acara 5 berpasukan merupakan acara yang diharapkan untuk menyapu pingat emas lelaki dan wanita.

Acara individu wanita gagal untuk meraih sebarang pingat serta mengulangi kecemerlangan di Sukan Asia di Doha, Qatar apabila Esther Cheah muncul pemenang pingat emas individu serta memecah rekod kejohanan. Sasaran yang disandarkan 2 emas dari tenpin bowling sememangnya realistik dan skuad tenpin negara mampu meraih lebih dari itu sekirannya pemain menunjukkan kemampuan sebenar.

Bagi acara trio pada hari ini, saya menjangkakan Alex dan Adrian akan diletakkan dalam satu kumpulan yang sama, dan samada Zul atau Syafiq akan menyertai kumpulan trio tersebut. Saya berpendapat, acara trio ini merupakan peluang yang terbaik untuk memunggut pingat emas terutamanya Alex dan Adrian yang masih segar dengan kejayaan 2 hari yang lalu. Jika kedua mereka dapat mengekalkan rentak serta semangat permainan seperti yang dipamirkan pada kemenangan yang lalu, pasti emas dalam gengaman kita. Skuad tenpin bowling memerlukan 1 emas untuk melepasi sasaran yang ditetapkan oleh MSN.

Sama-sama kita mendoakan skuad tenpin negara, semoga ianya membuahkan kejayaan.

Mohd Hisham bin Mohd Nor.

No comments: