Monday, 6 August 2012

Tumpas bergaya...

Tahniah Datuk Lee Chong Wei yang meraih pingat Perak untuk di temasya sukan Olimpik di London. Walaupun harapan menggunung yang dinantikan oleh seluruh rakyat Malaysia namun beliau telah melakukan yang terbaik. Bukan mudah untuk menumbangkan Lin Dan yang begitu kebal pertahanannya dan jarang melakukan kesilapan.

Sememangnya nampak usaha yang telah dilakukan oleh Chong Wei tetapi kehebatan Lin Dan sememangnya tidak boleh dinafikan. Mereka berdua memang sama handal tetapi siapa yang banyak membuat kesilapan akan menerima padahnya. 

Kekuatan mental juga memainkan peranan yang penting dan sekali dapat kita lihat bagaimana kuatnya mental Lin Dan yang juga merupakan anggota tentera. Semangat beliau begitu kental walaupun pada satu ketika beliau ketinggalan dibelakang Chong Wei. Semangat juang ketenteraan beliau begitu ketara ketika menghadapi musuh seolah-olah dalam peperangan memperthankan maruah negara.

Apapun seluruh rakyat Malaysia, rata-rata berpuashati dengan pencapaian Chong Wei kerana beliau tumpas dengan bergaya dan beliau melalui laman twitter telah memohon maaf kepada rakyat Malaysia yang menyaksilan dengan penuh harapan. Kita tunggu dan lihat apakah beliau mampu untuk bertanding di Olimpik seterusnya 4 tahun lagi di Brazil. Kami rakyat Malaysia sentiasa menyokong dibelakang Datuk Lee Chon Wei.

Hishamnor.

No comments: