Monday, 14 October 2013

PENJENAMAAN SEMULA BLOG

Salam semua rakan blogger,

Sesuatu yang lama memerlukan pembaharuan. Ini bermaksud perubahan perlu dilakukakan dari masa ke semasa tidak kira kepada diri anda, keluarga atau organisasi. Ini kerana perubahan juga akan merpertingkatkan prestasi ke arah kejayaan. Anda tidak boleh berdiri di dalam zon yang selesa terlalu lama kerana kelak prestasi akan merundum. Oleh yang demikian dengan melakukan perubahan serta dalam persekitaran yang baru akan meningkatkan lagi prestasi khususnya dalam pembangunan diri, keluarga dan organisasi.

Merentasi Masa Merintis Perubahan merupakan penulisan awal saya. Kini blog hishambowling telah merentasi masa selama 6 tahun. Maka sudah tiba masanya untuk merintis perubahan. Penjenamaan semula blog ini kepada inspirasi4u merupakan episod baru dalam kehidupan saya. Aktiviti Bowling masih lagi menjadi darah dan daging dalam perjuangan kesukanan. Namun meneroka dan memahami plot yang baru merupakan satu anjakan yang perlu bagi memantapkan ilmu.

Mengambil kata-kata Blogger Kak Yah di enrti saya terdahulu, 'Jangan disia-siakan bakat yang ada, nanti kalau ditarik semula camner?' membuatkan saya terpanggil untuk menulis semula. Bukan mudah untuk kembali konsisten dalam penulisan dan sokongan dari rakan-rakan blogger yang lain akan memberi inspirasi kepada saya untuk menggiatkan semula aktiviti ini.

Aktiviti bertemu pelajar melalui Inspirasi Wawasan akan banyak memberi ruang dan idea untuk menulis dan seterusnya memberi inspirasi kepada mereka. Medium ini merupakan medan yang terbaik untuk berkongsi maklumat khususnya berkaitan ilmu. Jauhkan diri dari maklumat yang songsang dan boleh merosakkan minda anda.

Selamat melayari inspirasi4u dan membaca catatan dan enrti yang mendatang.

Sekian, wasallam.

Pengerusi
Inspirasi Wawasan


No comments: