Thursday, 24 March 2016

KEGEMILANGAN WIPERSKejohanan Interstate and National Close 2016. melabuhkan tirainya minggu lalu. Pada kejohanan antara negeri @ interstate championship, Team Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dibarisi sebahagian besar pemain yang bakal beraksi di SUKMA 2016 telah mengungguli kejohanan dengan kemenangan besar meraih 5 pingat emas dan seterusnya dinobatkan sebagai Johan Keseluruhan Kejohanan. 

Kemenangan ini merupakan hatrik buat Team Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur yang lebih dikenali sebagai WiPers kerana telah memenangi 3 tahun. Kemenangan ini menjadi medan pengukur prestasi pemain team WiPers dalam menghadapi saingan di SUKMA 2016 di Kuching, Sarawak pada bulan Julai nanti.

Ianya merupakan pengalaman manis kerana saya telah lima tahun meninggalkan kejurulatihan dan kini kembali ke 'lane' untuk menabur bakti kepada team WiPers. 

Penghargaan buat pengurus dan jurulatih serta pemain yang telah menggalas tugas dengan baik bagi memastikan kejayaan Wipers. 

Tahniah kepada Timmy Tan dan Rafiq Ismail yang telah menjadi juara dan naib juara pada acara akhir stepladder Tertutup Malaysia.

Semoga kecemerlangan diteruskan di temasya SUKMA 2016 nanti.

Hisham Nor.

No comments: