Sunday, 3 April 2016

Program Teknologi Kejayaan Diri


Pada 2 April 2016 (sabtu), saya berkesempatan berkongsi ilmu tentang neuro linguistic programing melalui program Teknologi Kejayaan Diri bersama sekumpulan pelajar dari Sekolah Menengah di Kelana Jaya dan Sekolah Menengah Puchong. Program ini selama 4 jam sarat dengan maklumat berkaitan Neuro Linguistic Programing (NLP) yang mengkhususkan kepada pengendalian diri, membina matlamat yang sempurna dan sistem kepercayaan diri.

Para pelajar telah didedahkan kepada beberapa latihan yang menjurus kepada bagaimana mengendalikan diri serta mengawal emosi agar ia berada dalam keadaan puncak bagi mencapai kecemerlangan. Sekiranya pelajar dapat mengawal keadaan diri dan emosi, maka ia akan memudahkan pelajar melakukan apa juga tugasan atau belajar dalam menuje ke arah kejayaan dalam pelajaran.

Saya amat teruja dengan semangat dan komitmen yang diberi oleh pelajar sepanjang 4 jam sesi ini berlangsung. Di harap beberapa program sebegini akan diadakan bagi memberi pendedahan kepada pelajar tentang ilmu NLP.

Hisham Nor. 

No comments: